SpeakUP #2

University4Society olarak, girişimci ruha sahip olan kişilere, bulundukları çevrede yaratabilecekleri etkiyi göstermek amacıyla kurulduk. Türkiye genelinde düzenlediğimiz üniversite etkinlikleri ile Anadolu’nun her bir köşesinden girişimci ruha sahip olan üniversite öğrencilerine hayallerine ulaşmalarında eşlik edip, girişimciliğin tüm reflekslerini onlara öğretmeyi ve uygulatmayı hedefliyoruz.

Bu amaçlarımızı yerine getirebilmek için de İstanbul'dakilerin fiziksel, tüm Türkiye'nin Instagram hesabımızdan canlı yayınla katılabileceği SpeakUP girişimcilik buluşmalarını başlattık. 27 Şubat Çarşamba akşamı ING İnovasyon Merkezi'nde gerçekleşecek ikinci buluşmamızda, kurumsal şirketlere verdikleri girişimcilik ve inovasyon danışmanlığının yanı sıra, Girişimciye Dönüş e-eğitim platformlarıyla kişilere girişimcilik yetkinliği kazandırmayı amaçlayan Yavuz Çingitaş ve Baran Gürcan'ın "İhtiyaçların Ürününü Yaratmak" adlı sunumu haricinde geçtiğimiz yıl üniversitelerdeki girişimcilik maratonumuza katılan 3 University4Society Girişimi de sunum yapacak.

Etkinliğimize katılarak girişimcilik yetkinliklerinizi geliştirebilir, genç girişimcilerin Pitch sunumlarına feedback verebilir ve girişimciliğe gönül vermiş kişilerle networking yapabilirsiniz.

Kendini geliştirmek isteyen, girişimcilikle ilgilenen ve yeni arkadaşlıklar edinmek isteyen tüm profesyoneller ve öğrencilerİ 27 Şubat Çarşamba akşamı ING İnovasyon Merkezi'ne bekliyoruz.

Yavuz Çingitaş kimdir?
Evli ve bir kız çocuk babası olan Yavuz Çingitaş Borusan ve Sabancı şirketlerindeki 10 yıllık beyaz yaka deneyiminlerinden sonra aklındakileri hayata geçirebilmek için ilk girişimi GOOINN'i kurdu. GOOINN ( www.gooinn.co ) şirketlerin yenilikçilik yetkinliğini kazanmasını amaçlayan bir danışmanlık firmasıdır. Ardından ALLE Hamile (IOS ve Android Hamilelik takip uygulaması www.allehamile.com ), Girişimciye Dönüş ( www.girisimciyedonus.com 13 adım boyunca video ve araçların desteklediği, kullanıcılarını adım adım girişimciye dönüştüren dijital eğitim platformu) ve son olarak da TripMov (seyahat boyunca çekilen fotoğrafları harita üzerinde yerleştirerek hikayeleştirilmiş video yaratma aracı www.tripmovapp.com ).

Baran Gürcan kimdir?
2014 yılında İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı’na başlamış, aynı dönemde Anadolu Grubu Şirketlerinden Anadolu Isuzu’da Genel Müdür’e bağlı olarak İş Geliştirme Bölümünde çalışmaya başlamıştır. İçindeki yenilik ve fark yaratma arzusunu, yöneticilerinin de desteği ile güçlendirmiş ve Anadolu Isuzu İnovasyon Takımı “Garaj” kurucularından biri olmuştur.15 Kişilik bir takım ile 5 farklı kurum içi girişim çalışmasında bulunan Baran, girişimcilik hayalini şirket dışına da taşıma kararı alarak Kalebende(www.kalebende.com) isimli, halı sahalarda kaleci bulma problemine odaklanan puanlanmış kalecileri kiralama fırsatı sunan bir pazar yeri girişimi kurmuştur. 2017 yılında Design Thinking, Lean Startup gibi metotların yetkinliğini Türkiye’nin büyük kurumlarına kazandıran GOOINN İnovasyon ve Teknoloji Şirketinde Business Design Manager olarak göreve başlayan Baran, bu güne kadar 25’ten fazla kurumsal firmaya bu yetkinliğin geçirilmesi konusunda danışmanlık vermiştir. İTÜ, Yeditepe Üni., MEF Üni. gibi bir çok üniversitede mentorluklar vermekte, ekosistemin büyümesi için faaliyetlerde bulunmaktadır. 2018 yılının yaz aylarında kurdukları, kişilerin adım adım kendi girişimlerini online video ve araçlar ile kurmalarını sağlayan yeni girişimleri Girişimciye Dönüş’te CMO görevine başlayan Baran, bu şekilde Girişimcilik ekosisteminde kurucu, çalışan, danışman ve mentor olarak bulunmuştur. Yenilik ve değer yaratan deneyimler ortaya çıkarmayı kendine kural edinmiş Baran Gürcan, gelcekte yarattığı değerlerin ve bulunduğu girişimlerin global bir seviyeye çıkması için çalışmalarını sürdürmektedir.

There are no comments. Be the first one!

ING İnovasyon Merkezi