Atölye | Tasarımın Sıfır Noktası

Atölye | Tasarımın Sıfır Noktası • Atölye | Tasarımın Sıfır Noktası • Tasarımın tarih öncesi taş alet teknolojisiyle 3.3 milyon yıl öncesinden başlayarak üretilen ilk örneklerinin (Lomekwian, Oldowan, Aşölyen) sırayla ve bir bütün olarak ele alınarak, biçim ve malzeme bağlamı, aralarındaki gelişim süreci de dahil ‘sıfır noktası’nda incelenmek üzere işlevin ve ‘tekhnê’nin (meydana getirme, yapma, etme; poiesis) nasıl doğduğuna dair düşünsel sürecin sorgulanacağı Tasarımın Sıfır Noktası atölyesi, Oğuz Haşlakoğlu’nun yürütücülüğünde, 19 Mart Salı günü 14.30’da İskele’de gerçekleşecek.

 

Katılımcılar yaklaşık 1 saatlik sunum ve çerçeve sonrası kendilerine verilecek bir çerçeve (kavram ve malzeme) içinden 1 mm kalınlığında A3 ya da 35X50 cm kraft kâğıda/kartona kâğıt, makas ve şeffaf yapıştırıcı bant kullanarak üretimlerini gerçekleştireceklerdir. Üretimini 1 saatlik süre içinde tamamlayamayanlar, isterlerse 1 hafta içinde etkinlik koordinatörüne elden teslim edebileceklerdir. Üretim, tasarımda sıfır noktasının ‘yapma eylemi’yle keşfine odaklanacak ancak detay bilgilendirme yalnızca katılımcılara açıklanacaktır.

 

Kontenjan 12 kişi ile sınırlıdır.

Son başvuru tarihi: 17 Mart, 12.00

 

Oğuz Haşlakoğlu, 1964 yılında Trabzon’da doğdu. 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) Resim Bölümü’ne girdi. 1991’de lisans, 1993’te resim alanında yüksek lisans derecesi aldı. 1999’da Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Yüksek Lisans Programı’ndan mezun oldu, 2003’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde (MSGSÜ) Resim alanında Sanatta Yeterlik derecesi aldı. Reklam sektöründe ulusal ve uluslararası ajanslarda sırasıyla grafik tasarımcı, sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmen olarak çalıştı. Öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak dersler verdi. Yurt içi ve dışında çok sayıda kişisel ve grup sergileri açtı, karma sergilere katıldı, konferans ve seminerler verdi. Temel kuramsal çalışma alanları olan sanat felsefesi ve estetik başta olmak üzere çeşitli hakemli, uluslararası ve kültür sanat dergilerinde makaleleri yayımlandı. Hâlen, İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü başkanlığı yapmaktadır ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünde doçent öğretim üyesi olarak ‘Temel Tasarım ve Görsel Sanatlar’, ‘Sanat Felsefesi’ ve ‘Estetik’ alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

There are no comments. Be the first one!

Türkiye Tasarım Vakfı