Atölye | Enheduanna Aksesuar Tasarımı Atölyesi

Atölye | Enheduanna Aksesuar Tasarımı Atölyesi • Mezopotamya topraklarında farklı dönemlerde yaşamış 12 güçlü kadın karakterden yola çıkarak aksesuar tasarımı yapılacak olan Enheduanna Aksesuar Tasarımı Atölyesi, Pınar Sipahi, Fırat Neziroğlu ve Buket Dizer’in yürütücülüğünde, 2 Şubat Cuma 14.00’da İskele’de gerçekleşecek.

 

İki saat sürecek olan atölyenin başında atölye yürütücüleri kendi tasarım yaklaşımlarına dair bilgi verecek. Sonrasında katılımcılar, Mezopotamya’daki kadın karakterler hakkında bilgilendirilecek, tasarımlarını onların yaşamlarından ve karakterlerinden ilham alarak gerçekleştirecek. Katılımcılara gerekli malzemeler sağlanarak üretilecek olan tasarımların; kolye, küpe, yüzük, apolet, miğfer, taç, kemer, bileklik gibi aksesuarlardan biri veya birkaçı olabileceği atölyede grup olarak veya bireysel olarak çalışılabilir. Ortaya çıkacak ürünü katılımcılar kendileri üzerinde deneyerek fotoğraflayabilir, marka oluşturarak sunum gerçekleştirebilir. Atölyede bilgisayar kullanımı serbesttir.

 

Katılım kontenjanla sınırlıdır.

 

Pınar Sipahi, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bologna Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde doktora derslerini tamamladı ve Università per Stranieri di Siena’da İtalyan Dili ve Kültürü eğitimi aldı. 2017- 2022 yılları arasında İtalya İstanbul Başkonsolosluğu davetleri ile “Italian Design Day” etkinliğini Türkiye’de organize etti, bu etkinlikle 60’ın üzerinde İtalyan ve Türk şirketinin iş birliğini sağladı. İtalya-Türkiye arasındaki iş birliğinin güçlenmesine yaptığı katkıların bir takdiri olarak “İtalya Yıldızı Şövalyelik” ünvanına layık görüldü. 2021-2022 yıllarında “iF Design GmbH World Design Talents” yarışmasında jüri üyeliği yaptı. 2020-2022 yılları arasında Bilişim Vadisi Tasarım Merkezi Direktörlüğü’nü üstlendi. TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nde Fiziksel Dönüşüm danışmanı ve 2021 yılından itibaren merkezi Milano’da olan Avrupa Tasarım Enstitüsü'nün (IED) Türkiye danışmanlığını yürütüyor. Ayrıca kurucusu olduğu All-in Design & Development Union - ADDU ile birlikte, mekanın insan ile kurduğu iletişim alanında özellikle kurumsal firmalara tasarım ve danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyor.

 

Fırat Neziroğlu, Anadolu’da bilinen en eski sanatlardan biri olan geleneksel dokuma formunu eşsiz bir çağdaş dokuma tekniğine dönüştüren bir sanatçı. Dokuma alanında kullanılan ilk olta malzemesi ile klasik dokuma resim geleneğine farklı bir bakış açısı kazandıran eserleri Londra, İstanbul, Münih, Paris, İncheon, Washington, Hawaii, New York, Kitakyushu, Şangay, Tenjin, Chonburi, Yeni Delhi, Venice, Buenos Aires, Como, Roma, Maniago’da sergilendi. New York Moda Haftası defilesinde YEN koleksiyonu ile Anadolu’yu dünyaya tanıtan Neziroğlu’nun eserleri, Londra’daki La Triennale di Milano, Kraliyet Norveç Büyükelçiliği ve Victoria House’da gösterildi. Çalışmaları Sotheby’s ve Christie’s gibi birçok müzayede evinde yer aldı. Neziroğlu'nun çalışmaları, özel üretim için yurt dışındaki birçok resmi etkinliğe davet edilmesini sağladı. Sanatçı kraliçenin doğum gününü kutlamak için Norveç Kraliyet Büyükelçiliği himayesinde Oslo’ya gitti; Tayland kraliçesi için özel bir kumaş dokumak için Tayland’a davet edildi. 2017 yılında, Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani tarafından özel bir örgü yapmak için Katar’da bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım bölümünde okudu, aynı bölümde doktora çalışmalarına devam ediyor, İstanbul’da yaşıyor ve çalışmalarına devam ediyor. 

 

Buket Dizer, Marmara İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, yüksek lisans için Amerika’da UC Santa Barbara Üniversitesi’nde pazarlama eğitimi aldı. Türkiye’ye döndükten sonra reklam ajanslarında çalıştı, ardından kendi reklam ajansını kurdu ve 12 yıl bir çok önemli markaların reklam çalışmalarını yönetti. Hobi olarak başladığı takı tasarımını profesyonel bir işi dönüştürmek adına 2018’de Luna Merdin markasını kurdu. Türkiye’nin birçok yerinde değerli geleneksel ustalardan ders aldı. Ustalarla birlikte Mezopotamya medeniyetlerini hikayelerini geleneksel işçiliklerle birleştirip takı koleksiyonları yapmaya devam ediyor.   

There are no comments. Be the first one!

Türkiye Tasarım Vakfı