Her yazılımcının bilmesi gereken güvenlik ve kriptografi kavramlarını etkinliğimizde Gökhan Şengün ile masaya yatırıyoruz. 

Güvenlik, yazılım dünyasının en kritik kavramlarından biri. Her alana bir şekilde dokunan yapısı ve ileri teknikleri ile genel olarak yazılımcıların korkulu rüyasıdır. Ve doğal olarak da yazılım profesyonelleri olarak bizlerin bilgi eksikliği hissettiğimiz en büyük alanlardan biridir.

Türkiye yazılım sektörünün yakından tanıdığı, Netaş'ın Ar-Ge İş Geliştirme Müdürü olan Gökhan Şengün, anlamakta zorlandığımız bilgilere ustalıkla sadeleştirilmiş şekilde erişmemizi sağlayacak. Hem de her zamanki keyifli anlatımıyla...

İşleyeceği konular hem çok önemli, hem de her yazılımcının bilmesi gereken cinsten. Konulara aşağıdan erişebilirsiniz

1. History and Summary

2. Cryptographic Hash Functions

     2.1. When and why used
     2.2. Hash Collusion and its meaning

3. Secure Storage of Secrets (eg Passwords) 

     3.1. Measures and Counter Attacks
     3.2. Key Derivation Functions

4. Symmetric Encryption

     4.1. When and why used
     4.2. Strengths and weaknesses

5. Asymmetric Encryption

     5.1. When and why used
     5.2. Strengths and weaknesses

6. PKI and Digital Signatures

     6.1. When and why used

GÖKHAN ŞENGÜN
Netas, Ar-Ge İş Geliştirme Müdürü

Gökhan, Netaş’ta Yeni Ürün Geliştirme ve Ar-Ge İş Geliştirme Müdürü olarak çalışıyor. Günümüz yazılım geliştirme yaklaşımlarını ve çözümlerini inceleyip, yerel gerekliliklere göre tekrar yorumlayıp pilot uygulamalarla şirketin kullanımına sunuyor.

Profesyonel iş yaşamına gömülü sistemler üzerinde yazılım geliştirerek başladı. 2006’dan 2012 sonuna kadar gömülü sistemler (VxWorks ve Embedded Linux) üzerinde C ve C++ kullanarak misyon-kritik (mission critical) sistemler için yazılımlar geliştirdi. Bu süreç boyunca biraz şans biraz da fırsatların ortaya çıkmasıyla işletim sistemi seviyesinden başlayarak scheduling, file system, network stack vb konularda derin bilgiler edinme fırsatı buldu. 2012 sonunda kariyerinde değişiklik yaparak uygulama yazılımı geliştirme alanına geçiş yaptı. Gömülü yazılım geliştirme tecrübelerini uygulama geliştirme alanındaki gereksinimlerle harmanlayarak özellikle performans optimizasyonu, uygulama dayanıklılığı (7×24 çalışma) konularında farklı deneyimler elde etti ve etmeye de devam ediyor.

Son birkaç senedir gerek uygulama geliştirme gerekse altyapı alanındaki tecrübelerini kullanarak ağırlıklı olarak bulut dönüşümü, yüksek erişilebilirlik, performans ve DevOps konularında çalışmaktadır.

Deneyimlerini paylaştığı blog yazılarına http://www.gokhansengun.com/ adresinden ulaşılabilir.

SPONSORLARIMIZ

Topluluk ana sponsorlarımız Sahibinden.com ve iyzico'ya destekleri için gönülden teşekkürlerimizi sunarız.

KONUŞMA DİLİ

Etkinlik Türkçe gerçekleşecektir. / Event will be in Turkish.

YİYECEK/İÇECEK

Etkinliğimizde çay, kahve ve atıştırmalık sandviçler bulunmaktadır.

KATILIM KOŞULLARI

Etkinlik tamamen ücretsizdir ve Software Craftsmanship Turkey topluluğunun gönüllü üyeleri tarafından düzenlenmektedir.

Etkinlik mekanına giriş yapılabilmesi için isim, soyisim ve email bilgilerine ihtiyacımız olmaktadır. Bu bilgileri sizlere RSVP (katılım yapacağım bilgisi) sırasında sormaktayız. Bu bilgilerin eksik ya da yanlış olması mekana girişinizde soruna neden olabilir. O nedenle bilgileri girme konusunda göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden çok teşekkür ederiz.

ULAŞIM

Sahibinden.com ofisine ulaşım için Google Maps'e göz atabilirsiniz.

OTOPARK

Kapalı otopark imkanımız bulunmamaktadır. Araçları ile gelecek katılımcılarımız sokak üstüne araçlarını bırakabilirler.

ÖNEMLİ NOT

Eğer kayıt olmuş ancak bir şekilde etkinliğe katılım gösteremeyecekseniz, yapılan RSVP'nizi geri almanızı önemle rica ederiz. Hassasiyetiniz etkinlerimizin daha doğru planlanabilmesi için çok önemlidir. 

There are no comments. Be the first one!

sahibinden.com

PHOTOS