Elektrik akımı en kısa yoldan gider. Buna kısa devre denir. Hayatta her şey kısa devre yapmaya meyillidir. Eğer testler günlük geliştirme akışının bir parçası ve kodu doğrulamanın en kestirme yolu değilse eninde sonunda devre dışı kalmaya mahkumdur.
İnsan deneyimlerinin üzerine basarak yürür. Asıl önemsediği şeyler deneyimleridir. Sobaya dokunan çocuk eli yanınca sıcak sobaya dokunulmaması gerektiğini öğrenir. Deneyimlerinden öğrendikleri hücrelerine işler. Alışkanlık haline dönüşür. Yazılım kültürünü şekillendirir. İki tip geliştirici vardır derler. Birim test yazmanın iyi olduğunu düşünenler ve testini yazamadığı kodda bir eksiklik hissedenler. Eksiklik hissi, sobadan yanan elin verdiği deneyimin bir sonucudur. İnsan faydasını deneyimlediği bir şeyi devam ettirmeye, zararını gördüğü şeyden ise kaçmaya çabalar.
Yazılım testlerinin hayati önemini bize her gün yeniden öğreten tecrübelerimizden yola çıkarak;
- Yazılım testlerinin tarihçesi, TDD, BDD, xUnit
- Otomatize testlerin önemi
- Yazılım testlerinin anatomisi
- Test pramidi ve karmaşıklıkla mücadele
- Test dublörü, izolasyon, test edilebilir kod
- Mikroservis mimarisinde test
- Blockchain uygulamalarında test
konuları çerçevesinde, deneyimlerimizi ve öğrendiklerimizi paylaşmak istiyoruz.
Bu ayın HapperMen'i olarak
Süleyman Fazıl Yeşil'in söyleşisini dinleyeceğiz. Bilgisayar Mühendisi olan arkadaşımız uzun süredir sektörde olup mobil, web, blockchain gibi bir çok alanda çalışmıştır. Son 3 yıldır ise Ziraat Teknolojide çalışmaktadır.
HapperMen Profile :
There are no comments. Be the first one!