Çevikliğin Ürün ve Yazılım Geliştirme Açısından Evrimi, Zorlukları ve Geleceği

Çevikliğin (Agility) Ürün ve Yazılım Geliştirme Açısından Evrimi, Zorlukları ve Geleceği

Agile Manifesto'nun yayınlanmasından bu yana geçen yaklaşık 25 yılda, Agile metodolojileri yalnızca yazılım geliştirmeyi değil, ürün ve proje yönetimini de etkisi çok oldu.
Bu panelde, Agile'ın geçerliliğini ve özellikle ürün ve yazılım geliştirme açısından yeni çağın zorlukları ve fırsatları konusunda Agile’ın evrimini, uygulama zorluklarından ve yapay zekanın gölgesinde geleceği konularını konuşacağız.

- Yazılım Geliştirme Hayat Döngüsü açısından Agile’ın Evrimi, Zorlukları ve Geleceği
- Ürün Geliştirme açısından Agile’ın Evrimi, Zorlukları ve Geleceği
- Proje ve Program Yönetimi açısından Agile’ın Evrimi, Zorlukları ve Geleceği
- Yapay Zeka etkisindeki yeni dünyada Çevikliğin adaptasyonu

 

Moderatör

-Attila Alkoç, DevRel, Virgosol

 

Panel Konuşmacıları

- Evren Tan, VP of DevOps at Pointr, Community Lead of Türkiye Java Community

 

-Sakine Akyol, Project Manager / Scrum Master / Product Owner

Yazılım dünyasına .Net Full Stack Software Developer eğitimiyle adım atan Sakine Akyol, kariyerini proje yönetimi ve çevik metodolojilere yönlendirmiştir. Yazılım geliştirme süreçlerindeki deneyimleri ve agile metodolojisine olan ilgisi onu yüksek performanslı ekipler yönetme hedefiyle Proje Yönetimi alanında buluşturmuştur. Scrum Master & Product Owner sertifikalı olarak, çevik yaklaşımların yazılım ve ürün geliştirme üzerindeki etkilerini keşfetmekte ve bu yaklaşımların gelecekteki potansiyelini değerlendirmektedir. Akyol, yapay zekanın hızla geliştiği yeni dünyada çevikliğin nasıl adapte edilebileceğini araştırmaktadır.

 

Dr. Mustafa Hafızoğlu, Proje Doktoru, Advisors Turkey
Proje ve Program Yönetim Profesyoneli, Öğretim Görevlisi, Yazar, Mentor, PMI Turkey Chapter Kurucularından ve eski Başkanı, Advisors Turkey Yönetici ortağı
 

- Bülent Gümüş, CEO, innoCentrum

Dr. Bülent Gümüş, Türkiye, ABD ve Katar’da 22 yıl özel sektörde ve 6 yıl akademide çalışmıştır. Prestijli kuruluşlarda Genel Müdür, Yardımcı Doçent, Program Yöneticisi, İş Geliştirme Uzmanı, Proje Yöneticisi ve Mühendis gibi pozisyonlarda bulunmuştur. Dr. Gümüş, makine mühendisliği lisans derecesini ODTÜ’den, aynı alanda yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Texas Tech Üniversitesi’nden almıştır. Dr. Gümüş, savunma sanayi, otomotiv, imalat ve bilişim gibi farklı sektörlerinde Türkiye’nin öncü kurumlarına inovasyon yönetimi, girişimcilik, proje yönetimi, stratejik planlama gibi alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaktadır. Dr. Gümüş, kurucu ortağı olduğu innoCentrum firmasında Genel Müdür ve Türkiye’nin öncü kitle fonlama platformu olan fonbulucu’da Yatırım Komitesi Üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

Bizi destekleyen ana sponsorumuz Definex'e çok teşekkür ederiz!

 

📢 Social Media Accounts: 

 

 

There are no comments. Be the first one!

Wednesday, September 18, 2024
16:00 - 18:00
Africa/Abidjan
Ankara TEKMER
Balgat, Mevlana Blv. No:221, 06520 Çankaya/Ankara, Türkiye, Ankara, Turkey
Ankara TEKMER