Bir süredir ara verdiğimiz aylık buluşmalara 17 Ağustos Perşembe günü devam ediyoruz. Aylık buluşmalarda konuşma yapmak isterseniz buradanformumuzu doldurabilirsiniz.

Bu ay misafirimiz Netaş, Ar-Ge Müdürü Gökhan Şengün.

19:00 - 21:00: JMeter ve DevOps Kabiliyetleri

Tanıtım:

Apache JMeter genel olarak web uygulamaları için yük testi aracı olarak tanınıyor fakat yetenekleri aslında oldukça kapsamlıdır. Kullanıcılarına sunduğu fonksiyonel bileşenler, zengin modüller, genişletilebilirlik ile modern DevOps akışlarının özellikle fonksiyonel, entegrasyon, kabul ve performans testi bölümlerinde kullanılmaktadır.

Bu buluşmada JMeter'ı yakından tanıyarak, DevOps akışlarında JMeter'ın bize sunduğu olanaklardan bahsedeceğiz.

* Kullanıcı gözüyle JMeter - örneklerle tanıtım (45 dakika)* JMeter mimarisi (15 dakika)* CI akışındaki fonksiyonel test aracı olarak JMeter (20 dakika)* Proxy kullanarak bir web uygulama testi oluşturma (20 dakika)* JMeter'ın pek bilinmeyen güçlü özelliklerinin tanıtımı (20 dakika)

Not: Katılımcıların aşağıdaki blogları okumaları buluşmanın verimini artıracaktır.

* JMeter Bölüm 1: Nedir ve Ne İşe Yarar?

http://www.gokhansengun.com/jmeter-nedir-ve-ne-ise-yarar/

* JMeter Bölüm 2: Fonksiyon Testi Nasıl Hazırlanır?

http://www.gokhansengun.com/jmeter-fonksiyon-testi-hazirlama/

* JMeter Bölüm 3: Pratik Test Senaryosu Kaydı Nasıl Yapılır?

http://www.gokhansengun.com/jmeter-pratik-test-hazirlama/

* JMeter Bölüm 4: Performans Testi Nasıl Hazırlanır?

http://www.gokhansengun.com/jmeter-performans-testi-hazirlama/

Bio:

Gökhan Şengün Netas, Ar-Ge Yeni Ürün Geliştirme Müdürü

Profesyonel iş yaşamına gömülü sistemler üzerinde yazılım geliştirerek başladı. 2006’dan 2012 sonuna kadar gömülü sistemler (VxWorks ve Embedded Linux) üzerinde C ve C++ kullanarak misyon-kritik (mission critical) sistemler için yazılımlar geliştirdi. Bu süreç boyunca biraz şans biraz da fırsatların ortaya çıkmasıyla işletim sistemi seviyesinden başlayarak scheduling, file system, network stack vb konularda derin bilgiler edinme fırsatı buldu. 2012 sonunda kariyerinde değişiklik yaparak uygulama yazılımı geliştirme alanına geçiş yaptı. Gömülü yazılım geliştirme tecrübelerini uygulama geliştirme alanındaki gereksinimlerle harmanlayarak özellikle performans optimizasyonu, uygulama dayanıklılığı (7×24 çalışma) konularında farklı deneyimler elde etti ve etmeye de devam ediyor.

Son birkaç senedir gerek uygulama geliştirme gerekse altyapı alanındaki tecrübelerini kullanarak ağırlıklı olarak bulut dönüşümü, yüksek erişilebilirlik, performans ve DevOps konularında çalışmaktadır.

Deneyimlerini paylaştığı blog yazılarına http://www.gokhansengun.com/ adresinden ulaşılabilir.

There are no comments. Be the first one!

Taze BT Ofisi