Tüm etkinliklerimizi ve paylaşımlarımızı takip etmek için:
https://www.instagram.com/inginovasyonmerkezi/
Etkinlik Programı:
12:30- 13:00 İkram & Networking
13:00-14:00- Yaratıcı Düşünme nedir? Yaratıcı Ekonomi ve Yaratıcı Çalışan Sınıfı
14:00:14.15 - Kahve Arası
14:15-15:00 Beynimiz Nasıl Yaratıcı Düşünüyor ve Alışkanlıklar ile bağlantısı
15:00-15:15 - Kahve Arası
15:15–16:15 Yaratıcı Düşünme Metodları ile Fikir Üretimi Aktivitesi
16:15-17:00 Networking
İş Hayatında Yaratıcı Düşünme ve Fikir Üretme Metodları
Bu eğitimde amaç; çalışanların içinde olan yaratıcı becerileri daha da belirgin hale getirerek ortaya çıkarmak, karşılaştıkları iş problemlerine daha yaratıcı ve sıra dışı çözümleri yaratıcı düşünme metodlarını kullanarak bulmalarını sağlamaktır. Bu sayede yaratıcı dünya ekonomisinde rakiplerin kaçırdığı fırsatları çalışanların daha hızlı bulması amaçlanmaktadır.
1- Yaratıcılık Nedir? Yaratıcı Ekonomi ve Yaratıcı Çalışan Sınıfı
21.yy ın en önemli yükselen insan kaynağı becerisinin yaratıcı düşünme olduğu aşikar. İş yeri çalışanlarının bu beceriler ile buluşturulması için metodlar ve bu metodları kalıcı hale getirecek araçlar geliştirilmektedir. Böylece iş dünyasına dönük yaratıcı düşünmenin çalışanlar tarafında benimsenmesi ve bir alışkanlık hale getirilmesi önem arz etmektedir.
2- Beynimiz nasıl yaratıcı düşünüyor ve alışkanlıklar
İnsan beyninin 200 ün üzerinde düşünme sürecini (kritik düşünme, duygusal düşünme, analitik düşünme, mantıksal düşünme, yaratıcı düşünme, yenilikçi düşünme gibi…) gerçekleştirdiği bilinmektedir. Bu kısa çalıştayda özellikle kritik düşünme sonrası problem çözümü için kullanılacak yaratıcı düşünme yaklaşımlarını inceleyecek ve yaratıcı düşünmek ile alışkanlıkların bağlantısına bakacağız.
3- Yaratıcı Düşünme Metodları
Her insanın doğuştan yaratıcı olduğu bilinmesine rağmen insanların zaman içinde bu becerilerini kullanamamaları sonucunda orijinal ve farklı fikirleri öne çıkartamamaktadırlar. Aslında çok sayıda yaratıcı düşünme metodu ile kısa sürede/dönemde problemlerin çözümünde rekabet farkındalığı yaratmak mümkündür.
4- Seçilen Metodlar ile Fikir Üretimi
Bu metodlar ile amaç probleme dönük fikir üretilmesini dürtmek ve birbiriyle alakasız gibi gözüken öğeleri birbirine bağlayabilmeyi göreceğiz
Yağız Bora Kaykayoğlu;
Kaykayoglu Innovation Group – Tasarım Direktörü
2004 Parkview High School Atlanta, Georgia USA (AFS Student)
[masked] Design and Animation Technology, Kent State University Kent, OH USA
[masked] Graphic Design - Instituto Politécnico de Leiria, Lisboa, Portugal (Erasmus Program)
[masked] Görsel İletişim Tasarımı – İstanbul Aydın Üniversitesi İstanbul, Türkiye
Kurucusu ve tasarım direktörü olarak görev aldığı Kaykayoglu Innovation Group ile kurumsal firmalara hizmet vermektedir. Yerel ve Global bir çok yüksek öğretim kurumunun kuruluş ve yapılanma aşamasında kreatif ve pazarlama hizmetlerinde yer almıştır. İstanbul Aydın Üniversitesi, ABMYO, Okan Üniversitesi, Nursultan Nazarbayev University bazı hizmet verilen kurumlardır. Şirket Akademilerinde eğitim ve kreatif hizmetlerde bulunmaktadır. Eğitim ve organizasyon planlaması, dijital ve kreatif hizmetleri bunların başlıcalarıdır.
Özel sektörde de eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Arçelik, Mutlu Akü, Ekol Lojistik, Anadolubank başlıcalarıdır. Teknopark ve Fablablarda da Yaratıcı Düşünme ve Problem çözme üzerine eğitimlerine devam etmektedir. Elazığ Teknopark ve Tokat Teknopark en son ziyaret edilen kuruluşlarıdır. Deniz Ticaret Odası ile de envanter ve “benchmark” çalışması devam etmektedir.
KiG, 3 adet oyun tasarlamıştır. TRIZMANIA, SolveToFix ve Storyistic adlı oyunlar eğitimlerde etkin rol almaktadır. “İş Yerinde Yaratıcı Düşünme ve Fikir Üretme Metodları” adlı kitabının çalışmasına devam etmektedir.
Instagram: www.instagram.com/borakaykay/
www.instagram.com/kaykayoglu/
LinkedIn: www.linkedin.com/in/borakaykay/
There are no comments. Be the first one!