Merhabalar,
7 Kasım Çarşamba akşamı konuğumuz Dr. Öğretim Üyesi Serkan Gürsoy.
https://www.linkedin.com/in/serkangursoy
Serkan Gürsoy - Bio
Dr. Gürsoy, Bilim ve Teknoloji Politikası çalışmaları alanında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahiptir. Dijital dönüşüm, verinin bilgiye dönüştürülmesi, yetenek güdümlü değişim konularında akademik ve endüstriyel araştırma ve faaliyetler yürütmektedir. Bu kapsamda üniversitelerde büyük veri girişimciliği ve stratejileri, teknoloji ve yenilik yönetimi, dijital dönüşüm ve bilgi yönetimi gibi dersler vermektedir. Aynı zamanda akıllı kentler, akıllı ulaşım konularında yenilikçi ürün ve hizmetler üreten bir işletmenin kurucu ortağı ve yöneticisidir.
Konu:
Geçmişte neler olup bittiğini anlayamadan (hindsight), olaylarıbirbirileri ile ilişkilendiremeden (insight) gelecekte neyin nasıl değişeceği veya değiştirileceği (foresight) hakkında yapılan yorumlar şüpheli yorumlardır. Verinin bilgiye dönüştürülmesi bir anlamda bu şüphenin ortadan kaldırılması işlemidir.
Ancak ne var ki; bu şüphenin ortadan kaldırılması veya kontrolaltında tutulması, üretilen verinin ve hatta enformasyonun dahi bilgiye dönüşümü, tekniğe uyarlanması ve problem çözümlerinde kullanılabilecek hale sokulması için geliştirilen tekniklerdeki ilerleme hızı, veri evreni ve teknolojilerindeki gelişme ile aynı hızdaolamamaktadır. Günümüz konjonktüründe hızın çoğunlukla bir gelişme olarak tanımlanması, çeviklik kabiliyetinin de bir ihtiyaç olarak tanımlanmasını gerekli kılar çünkü hızlı değişim bireyleri ve kurumları değişim ile aynı hızda hareket etmeye olduğu kadar bunauyum sağlamaya yarayan bir çeviklik kabiliyeti geliştirmeye de zorlar. Bu nedenledir ki bireyler ve kurumlar sıra dışı hipotezler üretmeye, test etmeye ve benzersiz değerler oluşturarak çeviklik kabiliyetlerini artırmaya çalışmaktadırlar. Ancak, yeterince çevik olamamanın hem girdisi hem de bir çıktısı olarak alana özgü olgular yine alana özgü yöntem ve yargılarla ele alınmakta; çoğunlukla sınırlı çıkarım ve çıktılara ancak ulaşılabilmektedir. Halihazırdaki baskın uzmanlaşma pratikleri, disiplinlerarası kavramlara anlam verecek, onları işlevselleştirecek bir esneklikten epeyce yoksun kalmaktadır. Salt veri evreninin büyüklüğü içerisinde gömülü bir bilgiyi aramak bulanık bir okyanusta kaşıkçı elmasını aramaya benzer. Yeni bir paradigma ile birlikte benzersiz bir arama yöntemi, araçlarını gerektirir. Kaldı ki veri bilimi ile ilgili ortaya çıkan paradigmaların anlaşılması şimdiden yeterince kafa karışıklığı yaratmış durumda. Veri bilimcilerin geliştireceği iş modelleri bu noktada birçoğumuz için bir yöntem ve araç önerileri olacaktır.
Data İstanbul Ekibi
----------------------------------------------------------------------------------
ONEMLI NOT:
1. Bahcesehir Universitesi'nin guvenlik politikasi, +1'lere izin vermiyor. Misafiriniz varsa, onlarin da Meetup'a uye olup "Gidiyorum" diye isaretlemesi gerekiyor.
2. Sali aksami listeyi Universite'ye gondermemiz gerekiyor. Lutfen Sali gunu aksamina kadar katilim durumumuzu netlestirelim.
Bahçeşehir Üniversitesi Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla etkinliğimiz Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü A Blok A201 No.lu salonda gerçekleşecektir.
Açık Adres: Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6, Beşiktaş / İstanbul.
----------------------------------------------------------------------------------
There are no comments. Be the first one!