Merhabalar,

Altıncı etkinliğimiz 6 Ocak Cuma günü saat 14:30'da İkizler Binası, Konferans salonunda gerçekleşecek olup detayları aşağıdaki gibidir.

14:30 - Algoritmik Ticaret, Yrd. Doç. Dr. Selim Temizer.

15:30 - İkram ve networking arası

16:00 - Kim Korkar JVM 'den, Serkan Özal.

Algoritmik Ticaret
Yrd. Doç. Dr. Selim Temizer

Sunum Konusu
Borsalarda ve çok yoğun katılımcılı diğer tüm piyasalarda elektronik emir iletim altyapılarının gelişmesi sonucu, artık alım-satımlarda bilgisayarlardan ve otomasyon yazılımlarından faydalanılması oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Türkiye’de de özellikle Borsa İstanbul’un geçtiğimiz yıl NASDAQ benzeri bir elektronik yapılanmaya geçmesi üzerine, algoritmik ticaret yapmak isteyen oyunculara uygun imkanlar sağlanmaya başlanmıştır. Bu sunumda, algoritmik ticaret kavramının ne olduğu ve nasıl geliştiği, dünyadaki önemli borsalarda ve Türkiye’deki uygulama durumu, ve algoritmik ticarete atılmak isteyenleri nelerin beklediği, örnekleri ile birlikte detaylı olarak ele alınacaktır. Ayrıca genel olarak algoritmik ticaret konusu içinde değerlendirilen, fakat aslında kendine has özellikleri olan kantitatif ticaret
(İngilizce: quantitative trading) ve yüksek frekanslı ticaret (İngilizce: high-frequency trading) konuları hakkında da bilgiler ve örnekler verilecektir.

Selim Temizer Hakkında
Selim Temizer, 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bilgisayar
Mühendisliği Bölümü’nden bölüm birincisi ve ODTÜ ikincisi olarak mezun olmuştur.
Yüksek lisans ve doktora derecelerini, dünyanın en iyi üniversitesi olan Massachusetts Institute of Technology (MIT, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) kurumunda, Yapay Zeka Laboratuvarı’nın bir üyesi olarak, 2001 ve 2011 yıllarında tamamlamıştır. Son 20 yıl içinde bilgisayar bilimleri alanında MIT’ye Türkiye’den lisansüstü eğitim için kabul edilen tek Türk bilim insanıdır. Ayrıca yine son 20 yıl içinde MIT’den bilgisayar bilimleri alanında doktora derecesi ile mezun olan toplam 3 Türk bilim insanından birisidir. Türkiye’de savunma sanayii alanında faaliyet gösteren 3 önemli firmada toplam 2 yılı aşkın bir süre çalışmıştır. Askerlik hizmetini Genelkurmay Başkanlığı, Bilimsel Karar Destek Merkezi’nde (BİLKARDEM) yedek subay olarak tamamlamıştır. 2012 yılının başından bu yana ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent kadrosunuda görev yapmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde vermekte olduğu dersler, öğrenciler tarafından bölümde en yüksek talebi gören dersler haline gelmiştir. Derslerine, ODTÜ’nün diğer bölümlerinden ve ODTÜ dışından dinleyiciler de sıklıkla katılmaktadırlar. Yardımcı Doçent Doktor Selim Temizer, yapay zeka, makine öğrenmesi, robotik sistemler, insansız araçlar, modelleme ve simülasyon sistemleri, ve borsalarda algoritmik ticaret konuları başta olmak üzere oldukça geniş bir yelpazede araştırmalar yürütmektedir. Kendisi hakkında daha fazla bilgiye ve çalışmalarına http://selimtemizer.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kim Korkar JVM 'den
Serkan Özal

JVM bilindiği üzere geliştirilen Java programlarını alttaki işletim sisteminden soyutlayan ve bu programların işletim sisteminden bağımsız olarak çalışmasını sağlayan bir platformdur. JVM bu soyutlamanın yanı sıra bellek yönetimi, kod optimizasyonu ve daha birçok alanda üstünde çalışan uygulamalara çeşitli olanaklar ve kolaylıklar sağlamaktadır.

Bu sunumda, JVM konsepti anlatılacak ve bileşenleri hakkında detaylı bilgi verilecektir. Bu kapsamda genel anlamda aşağıdaki başlıklar üzerinde durulacaktır:

  - JVM Concepts
  - VM Lifecycle
  - Memory Management
  - Class Loading
  - Execution Engine
  - Multi-Threading
  - Error Handling
  - JNI
  - Vendors (OpenJDK, Oracle, IBM, Azul)
  - Projects (Jigsaw, Panama, Valhalla, Shenandoah)

Serkan Özal Hakkında

Serkan ÖZAL, Lisans derecesini 2009 yılında Hacettepe Üni. Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden, Yüksek Lisans derecesini ise 2013 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden almıştır. 2013 yılından bu yana yine ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Doktora eğitimini sürdürmektedir. 7 yıldır yazılım sektöründe çalışmaktadır. Şu anda Opsgenie'de Yazılım Geliştirici olarak çalışmaktadır. Ayrıca Rebellabs 'da Techical Writer olarak yazı yazmakta ve Oracle Open-Source Contributor olarak çalışmalarda bulunmaktadır. Kendisinin ayrıca distributed sistemlerde cache eviction konusunda patenti bulunmaktadır. Çalısmaları Big Data, Core Java ve JVM üstüne yoğunlaşmıştır. Off-Heap Memory Management, ByteCode Instrumentation, Concurrent Programming, Performans optimization ve JVM Hacking özel ilgi alanlarıdır.

GitHub Repository: github.com/serkan-ozal
LinkedIn Profile: www.linkedin.com/in/serkanozal
Twitter Account: serkan_ozal

Not: Katılım ücretsiz ve herkese açıktır.

There are no comments. Be the first one!

ODTÜ Teknokent İkizler Binası Konferans Salonu

PHOTOS