Çevrimiçi akşam buluşmaları: Ürün Yönetimi ve Yazılım Ekipleri ile İlişkisi
Merhabalar,
Çevrimiçi akşam buluşmalarında bu kez Ürün Yönetimi üzerine konuşacağız. 

Biliyoruz ki, ürün geliştiricisinin sorumluluğunun neler olduğu ve neler olmadığı konusunda hepimizin kafası karışık. 10 sene öncesine kadar net bir şekilde ifade edilemeyen ve kavramları günümüz dijital çağında yeni yeni anlaşılan “Ürün Geliştirme” konusunun niteliklerini, departmanlar arasındaki ilişkilerde rolünü, şirket kültürüne etkisini, şirket çalışanlarının mutluluğuna kadar etki ettiği noktaları artılarıyla eksileriyle ele alacağız.

Kurumsal şirketlerde ürün yönetimi nasıl olmalı? 
Startuplarda ürün yöneticisine neden ihtiyaç var? 
Tasarım, Yazılım, Pazarlama ve Satış ekipleri ile koordinasyonları nasıl olmalı?
İyi bir yazılımcı- ürün yöneticisi ilişkisinin olmazsa olmazları nelerdir?
Ürün yöneticisi olmak için hangi yeteneklere sahip olmamız gerek? Gibi soruları cevapladığımız bir oturum gerçekleştireceğiz. 
 
Hatta bir fikriniz var ve kısa yoldan bu ürünü nasıl hayata geçirebilirim diye düşünüp aksiyon olmak için cesarete ihtiyacın varsa, sohbetimizde seni “özellikle” aramızda görmek isteriz!
Problem çözmeyi seven üç ürün insanı, ürün geliştirmenin temelinde problemi/sorunu tespit etmenin varolduğunu, çözüm üretmenin inceliğini ve iyi bir iletişim ile Netflix, Facebook gibi ürünler tasarlamanın aslında ne kadar kolay ve başarılabilir olduğunu anlatacak.

Konuklarımız Büşra Emirli Demir, Ezgi Erdem Aytaç ve Fulya Özdemir olacak. Konuklarımıza sizden gelen soruları yöneltecek moderatörümüz ise sevgili Ayşe Bilge Gündüz.

Etkinlik detayları için bizi takipte kalın!

Büşra Emirli Demir
Büşra, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 2015 mezunu. İş hayatına startup deneyimleriyle başladı. Web teknolojileri, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik alanlarında çalışan startuplarda Proje Yöneticisi olarak çalıştı. Ürün yönetimi yolculuğuna e-ticaret sektöründe başladı. Şu anda, Dijital Yayıncılık sektöründe, Doğuş Holding bünyesindeki grup şirketlerinden Doğuş Yayın Grubu’nda Product Owner olarak çalışıyor.

2014 yılından bu yana kadınların bilişim & teknoloji sektörlerinde daha çok istihdam etmesi için ve bu sektörlerdeki #cinsiyeteşitliği'ni yakalamak için çalışan gönüllü topluluk olan Kadın Bilişimci’de görev alıyor. Aynı zamanda, product ownership konusundaki bilgi birikimini ve deneyimlerini Türkiye'deki product owner’lar arasında paylaşmayı hedefleyen Product Owners Turkey topluluğunda gönüllü olarak çalışıyor.

Ezgi Erdem Aytaç
Matematik & Bilgisayar bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Üniversitede iken yazılım projelerinde ve Turkcell Geleceği Yazanlar projesinde yarı zamanlı olarak çalıştı. Mezun olunca Emlakjet ekibinde Product Manager olarak ürün yönetimi kariyer yolculuğuna başladı, kısa bir süre yurtdışında BetBull şirketinde çalıştıktan sonra iyzico ve ininal’da kıdemli ürün yöneticisi olarak finans alanında çalıştı. Paralelde, 2017 yılından itibaren startuplara Kullanıcı deneyimi araştırması ve stratejisi belirleme, ürün stratejisi belirleme ve ekiplerle yürütme, MVP Geliştirme ve yayın sonrası optimizasyonu süreçleri başta olmak üzere birçok ürün geliştirme ve yönetimi konularında danışmanlıklar vermiştir.

Aktif olarak, kurduğu Gingain markasında şirketlere Ürün stratejisi, UX Design ve ürün ekipleri kurma konusunda danışmanlık ve eğitimler veriyor. Ek olarak, Global ürün yönetimi topluluğu olan Mind the Product çatısının ProductTank İstanbul ve CRAP (Conversion Rate, Analytics and Product) Talks organizatörleri arasında, Kadın yazılımcı sitesinin de yazarları arasındadır.

Fulya Özdemir
2012 yılı Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu. İlk olarak farklı sektörlerde iş yapan teknolojik startuplara danışmanlık, eğitim, network gibi destekler sunan TİM-TEB Girişim Evi’nde çalıştı. Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi firması altında bu oluşumda görev yapan Fulya, startuplara iş geliştirme, pazarlama, finans, yatırımcı ilişkileri gibi konularda danışmanlık/eğitmenlik destekleri sundu. Firmalara inovatif, katma değerli ürünler üretmeleri için yardımcı olurken, bir yandan da girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileri ile 50’nin üzerinde etkinlik/eğitim düzenledi.

Startup’lara yönelik bu çalışmalarından sonra yine bir teknoloji startup’ı olan ve eticaret firmalarına SaaS hizmet veren Segmentify’da çalışmaya başladı. 2 yıllık çalışma süresi boyunca Product Strategist ve Product Owner olarak görev yaptı. Ürün analizi, yeni ürün/feature/improvement ihtiyaçlarının belirlenmesi, pazar araştırması, ekipler arası iletişim, backlog planlaması, test gibi süreçlerde yer aldı.

There are no comments. Be the first one!

Monday, August 17, 2020
17:30 - 20:30
Africa/Abidjan
Online