Çevrimiçi Akşam Buluşmaları : Mentörlük Süreçleri ve Yönetilmesi

Şöyle bir düşünün. Kariyerinizde unutamadığınız tavsiyeleri size kim verdi ? Hani o tavsiye en sıkıştığınızda işin içinden nasıl çıkacağınızı bilemediğiniz yerde gelir de bazen ben nasıl düşünemedim bunu bazen de vay be yalnız değilmişim başkaları da benzer durumlardan geçmiş dersiniz ya, işte o anları ve o anların formal olarak verilmesi için gidilecek en doğru adresi, mentörleri konuşacağız bu sefer. Sadece işte değil, evde ve de işsizlikte de :) yol gösterici oluyor mentörler. Ve de sadece “ablalar” “abiler” vermiyor mentörlüğü. Bazen yeniyetmelerden de alabiliyorsunuz. 


Uzun lafın kısası, mentörlük vermiş ve kendisi de mentee olmuşlardan dinleyelim istedik. Nasıl başlamışlar, hayatlarına etkisi ne olmuş bunları konuşacağız. 

BEKLERİZ :)

Dizem Özalp Sarı
Dizem, ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu, şu anda HSBC’de veri ve makine öğrenme alanında yöneticilik yapmaktadır. Yüksek lisans eğitimini ODTÜ’de Bilim ve Teknoloji Politikaları alanında yapmış olan Dizem, 2019 yılında Women in Data UK tarafından İngiltere’de veri ve teknoloji alanında çalışan 20 rol model kadından biri seçildi. Dizem’in ilgi alanları: Veri analitiği ve stratejisi, dijital dönüşüm, mantıksal veri modelleme, bulut ve hibrit veri mimarisi, entegre satış ve pazarlama teknolojileri, dijital ürün ve kanal geliştirme, web analizi ve iş zekası. Bunların haricinde tarih ve ekonomiyle de yakından ilgilenen Dizem, Veri Okur Yazarliği Derneği ve AnitaB.org için gönüllü olarak çalışmaktadır. Dizem’in yazilarina ve projelerine Linkedin hesabindan da ulasabilirsiniz: https://www.linkedin.com/in/dizemozalpsari/ 

Ezgi Erdem Aytaç
Matematik & Bilgisayar bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Üniversitede iken yazılım projelerinde ve Turkcell Geleceği Yazanlar projesinde yarı zamanlı olarak çalıştı. Mezun olunca Emlakjet ekibinde Product Manager olarak ürün yönetimi kariyer yolculuğuna başladı, kısa bir süre yurtdışında BetBull şirketinde çalıştıktan sonra iyzico ve ininal’da kıdemli ürün yöneticisi olarak finans alanında çalıştı. Paralelde, 2017 yılından itibaren startuplara Kullanıcı deneyimi araştırması ve stratejisi belirleme, ürün stratejisi belirleme ve ekiplerle yürütme, MVP Geliştirme ve yayın sonrası optimizasyonu süreçleri başta olmak üzere birçok ürün geliştirme ve yönetimi konularında danışmanlıklar vermiştir.

Aktif olarak, kurduğu Gingain markasında şirketlere Ürün stratejisi, UX Design ve ürün ekipleri kurma konusunda danışmanlık ve eğitimler veriyor. Ek olarak, Global ürün yönetimi topluluğu olan Mind the Product çatısının ProductTank İstanbul ve CRAP (Conversion Rate, Analytics and Product) Talks organizatörleri arasında, Kadın yazılımcı sitesinin de yazarları arasında ve Eylül ayı Twitter hesabının da yöneticisidir.
Twitter: @pmezgi

İlknur Tepe
İlknur, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu. Kuantum Programlama ve Kuantum Makine Öğrenmesi konularıyla ilgili araştırmalar yapmaktan keyif almaktadır.
Twitter: @onestatistician
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ilknurtepe

There are no comments. Be the first one!

Monday, September 14, 2020
17:30 - 19:30
Africa/Abidjan
Online