SpeakUP #7 - Girişimci Olmak İçin Üniversiteyi Bırakmak mı Bırakmamak mı?

University4Society olarak, girişimci ruha sahip olan kişilere, bulundukları çevrede yaratabilecekleri etkiyi göstermek amacıyla kurulduk. Türkiye genelinde düzenlediğimiz üniversite etkinlikleri ile Anadolu’nun her bir köşesinden girişimci ruha sahip olan üniversite öğrencilerine hayallerine ulaşmalarında eşlik edip, girişimciliğin tüm reflekslerini onlara öğretmeyi ve uygulatmayı hedefliyoruz.

Bu amaçlarımızı yerine getirebilmek için de İstanbul'dakilerin fiziksel, tüm Türkiye'nin Instagram hesabımızdan canlı yayınla katılabileceği SpeakUP girişimcilik buluşmalarını başlattık. 11 Haziran Salı akşamı ING İnovasyon Merkezi'nde gerçekleşecek altıncı buluşmamızda, KreatifBiri kurucu ortağı Odin Enes Özlen ve StartupHR'ın kurucu ortağı Nizamettin Sami Harputlu üniversite girişimci olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını konuşacak. Ayrıca, 3 University4Society girişimi de sunum yapacak.

Etkinliğimize katılarak girişimcilik yetkinliklerinizi geliştirebilir, genç girişimcilerin Pitch sunumlarına feedback verebilir ve girişimciliğe gönül vermiş kişilerle networking yapabilirsiniz.

Kendini geliştirmek isteyen, girişimcilikle ilgilenen ve yeni arkadaşlıklar edinmek isteyen tüm profesyoneller ve öğrencileri 11 Haziran Salı akşamı ING İnovasyon Merkezi'ne bekliyoruz.

Nizamettin Sami Harputlu kimdir?

StartupHR ve Bir Konu Bir Konuk kurucularındandır.

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olmuş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği eğitimine devam etmektedir. Ayrıca AÖF Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım mezunudur.

Üniversite ilk yıllarından itibaren Yatırım Kulübü'nde aktif görev almış ve yönetiminde bulunmuştur. Üniversitede ulusal ve uluslararası sanat, iş dünyası organizasyonları düzenlemiştir. Bir Konu Bir Konuk isimli girişimcilik ekosistemi için etkinlik gerçekleştiren platformunun kurucularından biri olmuştur. İstanbul Teknik Üniversite'sinde rektör danışmanı yanında öğrenci asistanlık yapmış ve farklı projelerde bulunmuştur.Üniversite hayatı boyunca Akçansa Betonik Fikirler, Altın Fikirler Akademisi gibi çeşitli proje yarışmalarına katılmış ve çeşitli ödüller kazanmıştır. Ekip problemi yüzünden 2 startup faili bulunup. Ekip problemini hem kendisi hem girişimcilik ekosistemi için çözmek amacıyla StartupHR'ı kurmuştur.

TÜSİAD, TOBB ve Kalder gibi çeşitli derneklerin gençlik ve girişimcilik yapılanmasına üyedir. Enerji, otomotiv ve teknoloji sektörü ilgilendiği alanlardır. Problem çözmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı seviyor.

Odin Enes ÖZLEN kimdir?

KreatifBiri.com kurucu ortaklarındandır.

21 yaşında olup Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik bölümünü fiilen bırakıp girişimciliğe atılmıştır.

Çucukluğundan beri sürekli yazan ve okuyan biri olan Odin teknolojiye de olan merakıyla üniversiteye kadar olan süreçte sürekli farklı konseptlerde kişisel bloglar açıp kapatmıştır. Üniversiteye başladığında ise bir önce bir öğrenci kulübünde yazarlık daha sonra da bir HWP teknoloji dergisinde içerik üreticiliği yapmıştır.

Dergide çalışırken kendi işini kurması gerektiğini anlayan Odin dergiden ayrılıp kendine kişisel bir blog kuruyor. Bu blog çok kısa sürede patlama yaşayınca hemen bir ekip kuran Odin blogu bir girişime çeviriyor ve bugünkü KreatifBiri ortaya çıkıyor.

Üniversitede okuyan gençlerin sadece faydalı entelektüel bilgilerini erişmesi için yola çıkan KreatifBiri Temmuz 2017’den bu ya başarılı bir şekilde yayın hayatına devam ederken kurumlara ve startuplara da içerik hizmeti sağlayan bir girişim haline gelmiş durumda.

Elinden hiçbir güvence yokken sevdiği şeylerin peşinden gitmek için okulu bırakan Odin şu anda bu durumdan oldukça memnun. Yazmayı, okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi çok seven Odin gece gündüz hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyor.

There are no comments. Be the first one!

ING İnovasyon Merkezi