SpeakUP 4# - SaaS ve Pazar Yeri Modellerinde Başarının Formülü - İlker Elal

University4Society olarak, girişimci ruha sahip olan kişilere, bulundukları çevrede yaratabilecekleri etkiyi göstermek amacıyla kurulduk. Türkiye genelinde düzenlediğimiz üniversite etkinlikleri ile Anadolu’nun her bir köşesinden girişimci ruha sahip olan üniversite öğrencilerine hayallerine ulaşmalarında eşlik edip, girişimciliğin tüm reflekslerini onlara öğretmeyi ve uygulatmayı hedefliyoruz.

Bu amaçlarımızı yerine getirebilmek için de İstanbul'dakilerin fiziksel, tüm Türkiye'nin Instagram hesabımızdan canlı yayınla katılabileceği SpeakUP girişimcilik buluşmalarını başlattık. 7 Mayıs salı akşamı ING İnovasyon Merkezi'nde gerçekleşecek dördüncü buluşmamızda, sosyal girişimciler yetiştirmeyi amaçlayan Minorpreneurs Kurucu Ortağı İlker Elal, SaaS ve Pazar Yeri Modellerinde Başarının Formülü'nü anlatacak. Ayrıca, Yıldız Teknik Üniversitesi girişimcilik maratonumuza katılan 3 University4Society Girişimi de sunum yapacak.

Etkinliğimize katılarak girişimcilik yetkinliklerinizi geliştirebilir, genç girişimcilerin Pitch sunumlarına feedback verebilir ve girişimciliğe gönül vermiş kişilerle networking yapabilirsiniz.

Kendini geliştirmek isteyen, girişimcilikle ilgilenen ve yeni arkadaşlıklar edinmek isteyen tüm profesyoneller ve öğrencileri 7 Mayıs salı akşamı ING İnovasyon Merkezi'ne bekliyoruz.

İlker Elal kimdir?

Lise döneminde 2007 yılında çevrimiçi müzik yayını yapan tüm radyoları birbirinde toplayan, internette yer alan çoğu müziği arama çubuğunda aratıp liste yaparak da dinleyebildiğiniz "Music makes us happy"i kurdu. Günlük aktif olarak[masked] bin arasında insanın kullandığı bu platformu, gerekli yüksek altyapı maliyetlerini karşılayamadığı için girişime son verdi. Anadolu Üniversitesi - Laborant ve Veterinerlik sonrası 2010 yılında Işık Üniversitesi - Matematik bölümü ve Marmara Üniversitesi - Fizik Bölümü ile eğitim-öğretim hayatına devam etti. Lise yıllarından beri yapay zeka konusunda uzmanlaşmaya çalıştı ve Google Deepmind ve Apple Emotient gibi global yapay zeka şirketlerinde çalışma fırsatı yakaladı. Işık Üniversitesi dönemindeyken 2011 yılında arkadaşı ve hayal ortağı olan Yağız Aktaşlıoğlu ile kurduğu çevrimiçi yabancı dil sınavına hazırlık web platformunu başarılı bir şekilde şirket satışını gerçekleştirdi. [masked] yılları arasında Dünya'daki en büyük pazarlama kongresi olan Webit Congress'de "Staff Director" ve "Speaker Consultant" olarak çalıştı. 2013 yılında Türkiye'nin ilk kişiden kişiye araba kiralama platformu olan Maşinga'yı kurdu. 2015 yılında Türkiye'nin ilk bağış odaklı yemek sipariş platformu Yegitsin.com'un kurucu ortaklığında yer aldı. Greylock Partners yatırım grubunda "Startup Hunter" olarak 4 farklı girişimin yatırım almasını sağladıktan sonra HEC Paris Üniversitesi'nde "Entrepreneur of Change" eğitimini tamamlayıp Minorpreneurs fikrini hayal ortakları Yağız Aktaşlıoğlu ve Serhat Bora ile beraber buldu. Şu anda Minorpreneurs'ün World Changer'ı olarak "İdari Direktör" görevini yapmaktadır.

There are no comments. Be the first one!

ING İnovasyon Merkezi