Big-O: Veri Büyüdükçe Kod Neden Yavaşlar?

Bilgisayar bilimcilerinin en sevdiği konulardan biri olan yazılımda karmaşıklık konusu, biz yazılım geliştiricileri biraz ürkütüyor, bazılarımızın kendini kötü hissetmesine neden oluyor. Bir yönüyle de korkutucu matematik gösterimi, yazılım geliştiricilerin önüne bir bariyer olarak dikiliyor. Oysa matematik gösterimini bir kenara koyarak konunun özünü anlayıp içselleştirebilmiş geliştiriciler için karmaşıklık, sıradan bir içgüdü haline dönüşüyor.

Bu sunumda yazılımda zaman karmaşıklığının temellerini, bir kod parçasına bakarak zaman karmaşıklığının nasıl öngörülebileceğini ve temel veri yapılarının/algoritmaların zaman karmaşıklıklarını tartışacağız.

====== Konuşmacı: SAMET ATDAĞ

Co-founder and CTO of Prisync. ITU and Galatasaray Alumni, Ph.D. candidate in computer science. Seasoned developer on information retrieval and big data processing. Lives in *nix pipes.

====== Etkinlik Sponsoru

Etkinlik sponsorumuz Koçfinans [1]'a çok teşekkür ederiz.

[1] https://www.kocfinans.com.tr

====== Mekan ve Ulaşım:

Otopark: Katılımcılarımız Koç Çamlıca İş Merkezi’nin hemen yanındaki Emaar AVM’nin otoparkını (ücretsiz) kullanabilirler.

Ulaşım: Koç Çamlıca İş Merkezi’ne toplu taşıma üzerinden en yakın Ünalan Metro İstasyonu (1 numaralı Üsküdar Belediyesi çıkışı) veya Acıbadem Metrobüs durağı üzerinden, taksi veya otobüs ile ulaşım sağlanabilir. (Moovit üzerinden rota çizebilirsiniz [2])

Adres: Koç Çamlıca İş Merkezi, Koçfinans Seminer Salonu A Blok -3 (Ünalan Mahallesi Ayazma Cd. Koç Çamlıca İş Merkezi A Blok 34700 Üsküdar / İSTANBUL)

[2] https://moovitapp.com/index/tr/toplu_ta%C5%9F%C4%B1ma-Ko%C3%A7_Holding_%C3%87aml%C4%B1ca_%C4%B0%C5%9F_Merkezi-Istanbul-site_21445689-1563

There are no comments. Be the first one!

Wednesday, June 19, 2019
16:00 - 19:00
Africa/Abidjan
Kocfinans Head Office
Ünalan Mahallesi, Istanbul, Turkey
Kocfinans Head Office

PHOTOS