Infrastructure As Code: Bir oksimoron mu yoksa gerçek mi?

Infrastructure As Code: Bir oksimoron mu yoksa gerçek mi?

Altyapı mimarilerini, sistemlerin konfigürasyonlarını, kurmak istediğimiz uygulamaları ve hatta belki de bir veri merkezinin tüm özelliklerini gerçekten bir kod parçacığı olarak ifade edebilmek ne derecede mümkün? Altyapı nasıl bir kod parçacığı olabilir? Yazılım geliştirme süreçleri altyapıları kurmaya uygulanabilir mi? Bu ve benzeri soruların cevaplarını tartışacağımız bu oturumda amacımız birbirinden farklı gözüken bu iki dünya arasındaki benzerlikleri konuşmak ve bazı örnekler ile bunları canlı ortamlarda gösterebilmek.

====== Konuşmacı: Cenk Kulaçoğlu

Siemens, HP, HDS, EMC ve SimpliVity gibi çeşitli üreticilerde edindiğim 20 yılı aşkın tecrübelerimi, Hibrit Bulut Mimarileri ve PaaS/IaaS/CaaS yapıları ile BT problemlerine yeni ve farklı bir bakış açısıyla oluşturulacak yaklaşımlarla harmanlamak için çalışıyorum. Hali hazırda Red Hat Danışmanlık Servisleri Türkiye ekibinin yöneticisi olarak görev yapmaktayım. Uzmanlık alanlarım altyapı otomasyonu, OpenStack tabanlı özel bulut mimarileri ve OpenShift tabanlı container orkestrasyon mimarileri.

====== Etkinlik Sponsoru

Etkinlik sponsorumuz Koçfinans [1]'a çok teşekkür ederiz.

[1] https://www.kocfinans.com.tr

====== Mekan ve Ulaşım:

Otopark: Katılımcılarımız Koç Çamlıca İş Merkezi’nin hemen yanındaki Emaar AVM’nin otoparkını (ücretsiz) kullanabilirler.

Ulaşım: Koç Çamlıca İş Merkezi’ne toplu taşıma üzerinden en yakın Ünalan Metro İstasyonu (1 numaralı Üsküdar Belediyesi çıkışı) veya Acıbadem Metrobüs durağı üzerinden, taksi veya otobüs ile ulaşım sağlanabilir. (Moovit üzerinden rota çizebilirsiniz [2])

Adres: Koç Çamlıca İş Merkezi, Koçfinans Seminer Salonu A Blok -3 (Ünalan Mahallesi Ayazma Cd. Koç Çamlıca İş Merkezi A Blok 34700 Üsküdar / İSTANBUL)

[2] https://moovitapp.com/index/tr/toplu_ta%C5%9F%C4%B1ma-Ko%C3%A7_Holding_%C3%87aml%C4%B1ca_%C4%B0%C5%9F_Merkezi-Istanbul-site_21445689-1563

There are no comments. Be the first one!

Wednesday, April 17, 2019
16:15 - 19:15
Africa/Abidjan
Kocfinans Head Office
Ünalan Mahallesi, Istanbul, Turkey
Kocfinans Head Office