Enterprise Kubernetes: Openshift Container Platform

Kubernetes'in hikayesini artık birçoğumuz duymuşuzdur. Hikayenin ana karakterlerinden biri olan Red Hat'in Kubernetes'in geliştiği bu süreçte projeye kattıkları yadsınamaz bir gerçek.
Ancak Red Hat mühendisleri bir yandan Kubernetes'e katkıda bulunup onu daha da iyi yapmaya çalışırken bir yandan aslında ilham aldıkları bir platformu geliştirmeye devam ettiler: Openshift Container Platform.
Bu konuşmada sizlere Red Hat Openshift Container Platform'u, Kubernetes ile farklarını, avantajlarını, enterprise seviyede nasıl bir mimari sağladığını anlatmaya çalışacağım.

KONUŞMACI: AYKUT BULGU

Aykut Bulgu İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği mezunudur. Profesyonel iş hayatı danışmanlık ve yazılım uzmanlığıyla harmanlanmış olan Aykut, bu süreçte irili ufaklı birçok Java projesine dahil olmuş, başta Red Hat Jboss ürünleri dahil olmak üzere açık kaynaklı bir çok enterprise Java ürününü kullanma imkanı bulmuştur. Şu sıralar Openshift Container Platform ile konteynerizasyon, uygulama modernizasyonu ve mikroservisler konusunda çalışmakta olan Aykut, uygulama performans ve ölçeklenebilirliği konuları üzerine de uzmanlaşmaktadır. Şu anda Red Hat’te orta-katman danışmanı olarak çalışmaktadır.

There are no comments. Be the first one!

Akasya Alışveriş Merkezi