Knative : Yeni Nesil Açık Kaynak Serverless Çözümü

Google, Pivotal, IBM, Red Hat ve SAP iş birliği ile geliştirilen açık kaynak kodlu Knative ( https://github.com/knative/docs/ ) framework’ü geçtiğimiz günlerde Google Cloud Next’18 etkinliğinde duyuruldu. Henüz çok yeni olmasına rağmen Knative vendor lock-in olmadan FAAS uygulama geliştirmenin yeni standardı olacağa benziyor.

Kubernetes üzerinde çalışan Knative, bizlere Google Cloud, AWS, Azure gibi cloud provider’ların yanı sıra on-premise sunucularda da deploy edip, çalıştırabilme imkanı sağlıyor. Bununla birlikte sadece public cloud platformlarının sunduğu servisler ile değil Apache Kafka, RabbitMQ, Redis gibi açık kaynak çözümleri de tetikleyici olarak kullanabilmemize imkan sağlıyor. Container bazlı olması ile de FAAS uygulamanız için favori yazılım dilinizden vazgeçmenize de gerek yok. (Ruby, PHP yazanlar için güzel haber (-: )

Sunumda Knative’in kurulumunu (5 dk civarı sürüyor), Knative’i oluşturan temel parçaları (build, eventing, serving) inceleyip, CloudEvents standardına göz atıp örnek cloud-native serverless uygulamamızı 0’dan başlayıp yayına alacağız.

KONUŞMACI: İsmail BASKIN

İsmail Baskın 2007 yılından beri profesyonel olarak yazılım geliştirmekte ve 3.5 yıldır da bulut bilişim üzerine çalışmaktadır. Açık kaynak aşığı, Google Cloud uzmanı ve sertifikalı Kubernetes uygulama geliştirisidir. Cloud-native uygulamalar, microservisler ve serverless mimarilerindeki tecrübesi ile şirketlere ve startuplara uygun maliyetli, yüksek performanslı, ölçeklenebilir bulut mimarisi sistemleri geliştirmeleri için destek vermektedir.

Aynı zamanda Google Cloud Developer Community kurucularından ve organizatörlerinden biridir ve bulut bilişim konusundaki maceralarını topluluklar ile paylaşma çalışmaktadır.

There are no comments. Be the first one!

Akasya Alışveriş Merkezi