http://desem.deu.edu.tr/index.php?lang=tr&p=bilgi

Derslerin tarihleri nedir? 

Dersler 02 Nisan 2016 saat 12:00'de Dokuz Eylül Üni. SEM'de başlar ve her Cumartesi 6 hafta boyunca devam eder. Katılımcıların kapasite durumuna göre 6 ya da 8 saat sürer.

Linux for Beginners 6 hafta sonra bittiğinde katılımcılar ayrışarak isteyenler için for Coders ve DevOps dersleriyle devam edilecektir. Bu kursların ders planı Cuma akşam ve gene Cumartesi olarak planlanmaktadır.

Maalesef sınıf kapasitesi sınırlı olduğu için 35 kişi kabul edebileceğiz. Ancak Bu eğitimleri sürekli kılmak istiyoruz. Bu sebeple kaçıranlar tekrar başvurabilecekler. 

Dersler ücretli mi?

Dersler ücretli değildir. Ancak bu devam zorunluluğunuz olmadığı anlamına gelmez. Kayıt yaptırdığı halde hiç gelmeyen ya da 2'den fazla devamsızlık yapanlar LKD'nin yapacağı sonraki etkinliklerde kara/gri listelere girerler. Lütfen 6 hafta boyunca derslere devam edemeyeceğinizi düşünüyorsanız bizi de oyalamayın ve şimdiden katılımınızı iptal edin.

Bize bir sertifika verilecek mi?

Hayır. Sizin o sertifikaları almanızı sağlayacak tüm temel bilgiyi öğreneceksiniz. Daha sonra isterseniz sınavına girerek uygun bir sertifika alabilirsiniz.

Gelmeden Linux kuracak mıyız?

Hayır. Hedefimiz, ilk derslerde herkesin bilgisayarına Linux kurmak. Mümkünse kurulu Windoze işletim sistemlerini tamamen değiştirmek. Eğer bunun hemen olamayacağını düşünüyorsanız mutlaka bilgisayarınıza Virtualbox kurun.

Virtualbox kullanacaklar bir flash belleğe veya bilgisayarınıza aşağıdaki iso dosyasını indirin. Bilgisayarınız 32 veya 64 bit ise buna göre iso seçimi yapın.

Ubuntu: http://www.ubuntu.com/download/desktop

Kurulumu birlikte yapacağız.

Ders başlıkları nerede?

Şurdan okuyun.

http://www.meetup.com/izmir-coders/messages/boards/thread/49479423 

DESEM nerede ve nasıl ulaşırım?

Sitesinde yer alıyor. Alsancak'ta merkezde.

http://desem.deu.edu.tr/index.php?lang=tr&p=bilgi

There are no comments. Be the first one!

Saturday, April 2, 2016
09:00 - 12:00
Africa/Abidjan
DEU-DEU DESEM Rektörlük Binası
Cumhuriyet Bulv. No: 144, Izmir, Turkey
CREATED BY
Gokhan Boranalp
 DEU-DEU DESEM Rektörlük Binası