0'dan 100'e - JavaScript Motorlarının Çalışma Prensipleri

• Ne yapacağız
JavaScript 10 günde yazılan bir dil olmasına karşın zaman içinde katettiği yol ile bugün milyonlarca web sayfasının kullanıcılar ile etkileşime geçmesine aracılık ediyor. Web, Mobil, IoT gibi hemen hemen her platforma girmiş durumda.

Biz Frontend geliştiriciler olarak bu dili aktif olarak kullanıyoruz. Ancak çoğu zaman yazdığımız kodun tarayıcı üzerinde nasıl bir reaksiyona neden olduğunu bilmeden yazıyoruz. JavaScript kodunu tarayıcı içerisinde bir dizi işlemden geçiren Motor(Engine) dediğimiz mekanizmaların çalışma prensiplerine keyifli bir yolculuk yapacağız. Performans odaklı JavaScript kodları nasıl yazılır sorusuna cevap aramak için ilk durağımız bu dilin tarayıcı üzerindeki yolculuğuna tanıklık etmek.

Konuşmacı: Oğuz Kılıç

2010 yılından itibaren yazılım sektöründe çalışarak birçok şirket bünyesinde deneyim kazandı. JavaScript teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Frontend İstanbul topluluğunun kurucularından biri olarak ekosistemin gelişmesinde aktif sorumluluk üstlenerek sektör içerisinde bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak için çalışmaktadır.

- https://twitter.com/0guzKilic
- https://medium.com/@oguzkilic
- https://www.linkedin.com/in/oguzzkilic

• Etkinlik Hakkkında

- Deloitte Türkiye ofisinde yapılacaktır.
- Başlangıç Saati 19:30
- Ücretsiz atıştırmalık yiyecek ve sıcak - soğuk içecek ikram edilmektedir.

Etkinlik Sponsoru: Deloitte Türkiye

• Önemli bilgiler
Etkinlik için 60 kişilik kontenjanımız bulunmaktadır. Etkinlikten 1 hafta önce RSVP yapanlara göndereceğimiz mail ile kontenjan belirlenecektir.

- Slack Grubu Başvuru Formu:
https://docs.google.com/forms/d/1fpOywGxnMouqsnK95J7CNCmgG2_UWmKgPNotpFSBzMo

There are no comments. Be the first one!

Deloitte Values House

PHOTOS