Akıllı Fabrikalarda Veri Bilimi Uygulamaları

Merhabalar,

Bu haftaki etkinlikte FourDotOne'dan (https://www.four.one/) Atilla Yardımcı ve Begüm Erol'u konuk ediyoruz. Kendileri ile FourDotOne'ın Akıllı Fabrikalarda Veri Bilimi Uygulamaları hakkında konuşacağız. Konuşmanın ana başlıkları: Verilerin İşlenmesi İçin Ön Hazırlık, Veri Ön İşleme, Açıklayıcı İstatistik ile Verilerin İncelenmesi, Modelleme, Müşterilere Sağlanan Faydalar.

Atilla Yardımcı Hakkında

2017 yılından beri FourDotOne Teknoloji data science ekibini yöneten Atilla Yardımcı (https://www.linkedin.com/in/atillayardimci/), aynı zamanda Barselona Üniversitesinde ders vermektedir.

Atilla Yardımcı, advanced analytics, Big Data processing, data manipulation, Machine Learning, feature extraction, IOT data science solutions, predictive maintenance, data-driven strategy, data visualization gibi pek çok konuda Python, PySpark, Scala, SQL, Hadoop, Spark, Spark SQL, PIG, Hive, Hue, Hdvs, AWS, S3, SageMaker, Tableau, R Shiny vb. teknolojileri kullanarak projeler geliştirmekte ve yönetmektedir.

1998 yılından 2016’ya kadar çeşitli sektörlerde (Telekomünikasyon, FMCG, Bankacılık, Internet ve Sağlık) 100’den fazla büyük ölçekli pazar araştırma projesi, veri analitiği ve pazarlama danışmanlığı projeleri yürütmüştür.

Begüm Erol Hakkında

2018 yılında Sakarya Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliğinden mezun olduktan sonra, FourDotOne’da Big Data üzerine çalışmaya başladı. Python, SQL, AWS, S3, SageMaker, Tableu, R gibi teknolojileri kullanarak FourDotOne projelerinde çalışmaktadır. Machine Learning, Predictive Maintenance, Data visualization vb. hizmetleri çeşitli sektörlere Atilla Yardımcı’nın yönetimindeki Data Science ekibiyle birlikte sunmaktadır. Farklı disiplinlerdeki bu çalışmaları onun Endüstri 4.0 çözümlerine odaklanmasını sağlayarak, şuan, Endüstri 4.0 entegrasyon çözümleri için ürünler geliştirmektedir.

Data İstanbul Ekibi

----------------------------------------------------------------------------------
ÖNEMLİ NOT:

1. Bahçesehir Üniversitesi'nin güvenlik politikası gereği +1'lere izin verilmiyor. Misafiriniz varsa, onların da Meetup'a üye olup "Gidiyorum" diye işaretlemesi gerekiyor.

2. Salı akşamı listeyi Üniversite'ye göndermemiz gerekiyor. Lütfen Salı akşamına kadar katılım durumumuzu netleştiriniz.

Bahçeşehir Üniversitesi Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla etkinliğimiz Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü A Blok A201 No.lu salonda gerçekleşecektir.

Açık Adres: Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6, Beşiktaş / İstanbul.
----------------------------------------------------------------------------------

There are no comments. Be the first one!

CREATED BY
Data Istanbul
Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü

PHOTOS