Merhabalar,

Bu hafta sonu, geleceğin bilimi olarak gösterilen beyin biliminin veriyle yakın ilişkide olan bir uygulama alanını birlikte tanımaya başlayacağız: beyin-bilgisayar arayüzleri. DARPA'dan Facebook'a dünyanın önde gelen teknoloji kuruluşlarının özel fonlar oluşturarak desteklediği bilgisayar-beyin arayüzü geliştirme çalışmalarının protez uzuvların kontrolünün sağlanması ve bilinci yerinde ama konuşamayan kişilere iletişim kurma imkanı verilmesi gibi sağlık uygulamalarının dışında savunma ve yazılım geliştirme alanlarında da ancak hayal gücümüzle sınırlı uygulamaları bulunuyor. Bu buluşmamızda patent alarak ticarileşme aşamasında gelmiş ürünlerin yanı sıra laboratuvarlarda üzerine çalışılan tasarımları da tartışacağız. Bilgisayar-beyin arayüzlerinin bilimsel ve teknik prensiplerini anlamak için beraberce araştıracak, kafa yoracak ve veri bilimi araçlarının bu heyecan verici alana nasıl katkı sağladığını keşfedeceğiz.

Bu grup çalışması bireysel öğrenme zevkinin teşvik edildiği bir ortamda bir eğitmen OLMADAN düzenlenecektir. Etkinliğin ardından öğrenmenin devam ettirilmesi amacıyla kaynak paylaşımında bulunulacaktır.

Eğer
- Bilim kurgunun gün gelip gerçeğe dönüşeceğine inancın varsa,
- Veri biliminin temelinde yer alan matematik gözünü korkutmuyorsa,
- Motive edici bir grup ortamında çok güzel öğrenirim diyorsan seni de aramızda istiyoruz!

Bahçeşehir Üniversitesi Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne devam eden ev sahipliği için teşekkür ederiz.

Grup çalışması için gereksinimler: kişisel bilgisayar, kulaklık

Etkinlik Yeri : Bahçeşehir Üniversitesi Güney (Beşiktaş) Kampüsü
Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi
C Blok 1. Kat

ÖNEMLİ NOT:
~~~~~~~~~~~~~~
1. Bahçeşehir Üniversitesi'nin güvenlik politikasi, +1'lere izin vermiyor. Misafiriniz varsa, onların da Meetup'a üye olup "Gidiyorum" diye işaretlemesi gerekiyor.
2. Lütfen katılım durumumuzu netleştiriniz.

There are no comments. Be the first one!

CREATED BY
Data Istanbul
Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü