Merhabalar,

Bu etkinlikte bir eğitmen olmadan katılımcılar R dilinin Bioconductor paketine giriş yapacaklar. Etkinlik sırasında online kaynaklar kullanılarak ve anlaşılamayan konular grupla tartışılarak ilham veren bir öğrenme ortamı oluşturulması amaçlanmaktadır.

Açıklama :
Bu hafta sonu, hücrelerimizi yöneten, göz rengimizden damak zevkimize kadar bizi biz yapan sayısız özelliğimize karar veren DNA'yı keşfedeceğiz. Genetik sekanslamanın ucuzlamasıyla genetik verinin erişilebilirliği sorunu günümüzde neredeyse ortadan kalktı. Genetik veriyi kullanabilmek için doğru soruları sorabilmek ve verimli yöntemleri kullanabilmek kritik önem kazandı. Tıp ve Sağlık Bilimleri Öğrencileri İçin Veri Bilimi grubunun bu buluşmasında R dilinin Bioconductor paketine temel seviyede göz atacağız. Bunun için online bir müfredatı takip edeceğiz. Genetik verinin sağlığımız ve ötesi için değerini tartışacağız.

Diğer buluşmalarımıza benzer şekilde bu etkinlikte de bir eğitmen OLMAYACAK. Bireysel arka planımıza ve öğrenme hızlarımıza göre hareket edeceğimizden biyoloji, genetik ve veri bana çok uzak diyenler de bu konulardan birinde (ya da daha fazlasında) uzman olanlar da katkı sağlayabilecek.

Eğer
- sağlıkta veriye ilgin varsa
- bağımsız bir öğrenensen
- yardımsever ve açık biriysen seni de bekliyoruz.

Bahçeşehir Üniversitesi Güney (Beşiktaş) Kampüsü C Blok'ta yer alan Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne devam eden ev sahipliği için teşekkür ederiz.

Grup çalışması için gerekenler: kişisel bilgisayar, kulaklık

There are no comments. Be the first one!

CREATED BY
Data Istanbul
Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü