Yapay Zekalı Varlıkların Gelişimi Perspektifinden Hukukun Geleceği

Merhabalar,

5 Aralık Çarşamba akşamı konuğumuz Doç.Dr. Murat Volkan Dülger.

Konu:
Yapay Zekalı Varlıkların Gelişimi Perspektifinden Hukukun Geleceği

Description:

Öncelikle yapay zeka nedir? Yapay zekalı varlıkların gelişimi ve günümüzde bu gelişime katkı sağlayan etkenlerin, platformların neler olduğuna değineceğiz. Daha sonra ise yapay zeka teknolojisinin hızla ilerlemesiyle bizleri nelerin beklediğini ve toplumda düzeni, hukuki güvenliği, adaleti sağlama ve toplumun ihtiyaçlarını karşılama gibi temel amaçları olan hukuk sistemini bu gelişimin nasıl etkileyeceği ve nasıl şekillendireceğini tartışacağız.
Genel konu başlıkları;
- Yapay Zekanın Gelişimi
- Yapay Zekanın Günümüzde En Çok Kullanıldığı Alanlar
- Yapay Zeka İnsanlığın Geleceği mi, Sonu mu?
- Yapay Zeka ve Yapay Zekalı Varlıklar Gelecekte Hukuk Sistemimizi Nasıl Etkileyecek?
- Yapay Zekaların Hukuki Sorumluluğu
- Hukuk Sistemi Bu Gelişime Nasıl Ayak Uydurabilir?

Bio:
Doç.Dr.Murat Volkan Dülger, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden “Türk Ceza Hukuku’nda Bilişim Suçları” konulu çalışması ile yüksek lisans derecesini almıştır. Dülger, aynı enstitüde yürüttüğü doktora çalışmasını 2010 yılında tamamlayarak “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanmasına İlişkin Suçlar ve Yaptırımlar” konulu doktora tezi ile hukuk doktoru unvanını almıştır. Ceza Muhakemesi Hukukunda Dışlama Kuralı konulu çalışmasıyla yapmış olduğu başvuru neticesinde 2016 yılında Ceza ve Ceza Hukuku doçenti unvanını almıştır.
Dülger, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Dülger, çalışmalarını Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, Bilişim Hukuku, Kişisel Verilerin Korunması Hukuku ve Yapay Zekaların Hukuki Sorumluluğu alanlarında yoğunlaştırmıştır. Murat Volkan Dülger, uzun yıllardır üyesi olduğu İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu’nun başkanlığını yapmıştır. Dülger, 2001 yılından bu yana İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapmaktadır. 2006 yılından beri faaliyet göstermekte olan Dülger Hukuk Bürosu’nun kurucu ortağıdır.

https://tr.linkedin.com/in/murat-volkan-d%C3%BClger-68103923
https://twitter.com/volkandulger
https://yeditepe.academia.edu/MuratVolkanDulger

----------------------------------------------------------------------------------
ONEMLI NOT:

1. Bahcesehir Universitesi'nin guvenlik politikasi, +1'lere izin vermiyor. Misafiriniz varsa, onlarin da Meetup'a uye olup "Gidiyorum" diye isaretlemesi gerekiyor.
2. Sali aksami listeyi Universite'ye gondermemiz gerekiyor. Lutfen Sali gunu aksamina kadar katilim durumumuzu netlestirelim.

Bahçeşehir Üniversitesi Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla etkinliğimiz Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü A Blok A201 Meta Smart Classroom da gerçekleşecektir.

Açık Adres: Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6, Beşiktaş / İstanbul.
----------------------------------------------------------------------------------

There are no comments. Be the first one!

CREATED BY
Data Istanbul
Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü

PHOTOS