Automated Machine Learning . Data Scientist için avantaj mı? Dezavantaj mı?

Merhabalar,

21 Kasım Çarşamba akşamı konuğumuz Safa Çimenli.

Konu:

Automated Machine Learning bir yaklaşımının adıdır. Son zamanlarda çok fazla popüler olan yaklaşımın standart ML yaklaşımından farkı tam olarak nedir ? Automated kelimesinin buradaki karşılığı tam olarak nedir? Neleri otomatize eder ? Ayrıca Automated Machine Learning yaklaşımı ile çalışmak için kullanılabilecek tool’lar frameworkler nelerdir ? Bir data scientist’in machine learning çalışması esnasında ne gibi kolaylıklar sağlar?
Aslında bizlerin işini kolaylaştırıyor olması data scientisler açısından gerçekten faydalı mıdır ? Yoksa her teknoloji’de olduğu gibi bir süre sonra herkesin çalışabileceği alt yapılara dönüşüp data scientist işini de ortadan kaldıracak mıdır? Ya da işin bir kısmını kolaylaştırıp bizim asıl işimize odaklanmamızı sağlayacak zaman mı yaratacak ?
Automated machine learning ile ilgili teknik, teorik ve yaklaşımsal detayları inceleyeceğimiz gibi aynı zamanda bizim dünyamızdaki etkileri biz data scientistlerin yaklaşımını da tartışacağımız bir etkinlik olacak.

-Bio : Safa Çimenli
1988 İstanbul doğumluyum. Kadir Has Üni. Bilg. Müh. Lisans ve Yüksek Lisans mezunuyum. Sırasıyla UPS'de yazılım uzmanı, Daikin'da v yazılım danışmanı, LCW'de kıdemli yazılım uzmanı ve Zorlu holdingde halen yazılım mühendisi olarak çalışmaktayım. Yüksek Lisans tezimi Machine Learning ile Churn analizi üzerine yaptım. Ayrıca şuanda çalıştığım Zorlu holding'de aktif olarak machine learning projesi yürütmekteyim.

Data İstanbul Ekibi

----------------------------------------------------------------------------------
ONEMLI NOT:

1. Bahcesehir Universitesi'nin guvenlik politikasi, +1'lere izin vermiyor. Misafiriniz varsa, onlarin da Meetup'a uye olup "Gidiyorum" diye isaretlemesi gerekiyor.
2. Sali aksami listeyi Universite'ye gondermemiz gerekiyor. Lutfen Sali gunu aksamina kadar katilim durumumuzu netlestirelim.

Bahçeşehir Üniversitesi Büyük Veri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla etkinliğimiz Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü A Blok A201 No.lu salonda gerçekleşecektir.

Açık Adres: Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6, Beşiktaş / İstanbul.
----------------------------------------------------------------------------------

There are no comments. Be the first one!

CREATED BY
Data Istanbul
Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü

PHOTOS