Elasticbeanstalk Hands-On

Sevgili arkadaşlar merhaba,

Öncelikle bu güzel 23 Nisan'da, milli egemenliğimizin başladığı bu güzel günün 100. Yıl dönümünde hepinizin bayramını kutluyor, Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet,minnet ve özlemle anıyorum, bayramımız kutlu olsun.

Geçtiğimiz dönemde bir Elastic Beanstalk sunumu yapmıştık ve çok beğenilmişti, bir çok arkadaşımız bir demo (hands-on) sunum daha istediklerini belirtmişti, işte önümüzdeki hafta bu sunumu yapıyor olacağız.

AWS'nin hayatımızı en çok kolaylaştıran servislerinden birisi olan Elastic Beanstalk; network, load balancer, auto scaler, monitoring sistemleri, güvenlik duvarları gibi pek çok servisi tek bir çatı altında topluyor. Hem yazılımcı hemde sistem ekipleri için hayatı kolaylaştıran Elastic Beanstalk'ın hiç kuşkusuz en sevilen özelliğininde auto scalling olduğunu söylebiliriz. Demomuzda kodunu hazırladığımız bir web sitesini Elastic Beanstalk ile nasıl hızlıca yayına alabileceğimiz ve gelen yoğunluk ile auto scalling'in nasıl devreye girdiğini göreceğiz. Böylelikle AWS'nin hem en pratik servislerinden birini hemde yüksek erişilebilirlik için en önemli özelliğinin nasıl çalıştığını demosunu birlikte yapmış olacağız.

Bizimle bu demo'yu IHS'den Ersoy Sanal yapacak, aşağıya kısa bir öz geçmişini ekliyorum.

Kayıt olmak için şuradaki "Registration Form" linkini kullanmanızı rica ediyoruz :
https://ebtdemoistanbul.splashthat.com

Kayıt olan arkadaşlar ile online link paylaşılacaktır.

Kısaca Ersoy Sanal :
IHS Teknoloji'de sistem yöneticisi ve mimarı olarak çalışmaktayım. İki yılı aşkın süredir AWS üzerine de çalışmakla birlikte on yılı aşkındır sunucu ve sanallaştırma konularında pek çok farklı görevde bulundum. Hem kendi yapımız hemde danışmanlığını yaptığımız firmaların yapısı için bulut ve sanallaştırma konularında doğru mimari ile güvenlik ve performans / bütçe optimizasyonu sağlanmasında yardımcı olmaya çalıştım, ve çalışmaya devam ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle,
Barış Bilen Vural

There are no comments. Be the first one!

Wednesday, April 29, 2020
16:00 - 22:00
Africa/Abidjan
Online event
Online event, Istanbul, Turkey
Online event