AWS Meetup #36 - AWS Makine Sanallaştırma Servisi EC2  - Level 100

Herkese Merhabalar,

Öncelikle herkese güzel bir çalışma haftası diliyorum,

Önümüzdeki hafta çarşamba günü AWS'nin en çok kullanılan servislerinden olan, hemen her AWS kullanıcısının ilk kullandığı servislerden biri olan EC2 makine sanallaştırma servisini ele alacağız. Level 100 olarak adlandırdığımız temel düzeyden başlayacak bu çalışmayı AWS Türkiye ekibinden kıymetli arkadaşımız Barış Yaşin yapacak. Meetup boyunca EC2'nun temellerinden, yeni eklenen özelliklerden, Amazon EC2 kullanarak nasıl web ölçeğinde esnek bilişim altyapısı sağlayabileceğimizden bahsedeceğiz ve canlı demo yapacağız. AMI, EBS gibi birçok kavramı konuşacağız, hem AWS yeni başlayan hem de EC2 'da derinleşmek isteyen tüm herkesi dört gözle bekliyoruz.

Kısaca EC2 :
Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2-Bulut sunucusu), bulutta
güvenli, yeniden boyutlandırılabilen işlem kapasitesi sağlayan bir web temelli makine sanallaştırma hizmetidir. Geliştiriciler için web ölçeğinde bulut bilişimi kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır.

Bu arada katılımcıların artık bir katılım formu doldurmalarını rica ediyoruz, katılım için bu formu doldurmak mutlaka gerekmektedir. Buradan forma ulaşabilirsiniz :

https://ec2makinesanallasitma.splashthat.com

Kısaca programımız şu şekilde :

18:30 Kayıt & Networking
19:00 Bölüm 1
20:00 Pizza Arası
20:30 Bölüm 2
21:30 Soru Cevap

Kısaca Barış Yaşin :
Barış Yaşin, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra bir çok sektörde yazılım geliştirici, danışman, kurumsal mimar ve çözüm mimarı olarak çalıştı. Şu anda Amazon Web Services Türkiye'de çözüm mimarı olarak çalışıyor. Serverless mimariler ve yapay zeka teknolojileri ile ilgileniyor.

Sevgiler
Barış Bilen Vural
AWS Ambassador / AWS Authorized Trainer - Champion / AWS Training Partner / AWS Consulting Partner - CAF / AWS Meet-up Head - Turkey

There are no comments. Be the first one!

Wednesday, August 7, 2019
15:30 - 21:30
Africa/Abidjan
River Plaza
Esentepe, Bahar Sk. No:13, Istanbul, Turkey
River Plaza