Agile Code #4: Java Stream API & Functional Programming

Java Stream API ve Fonksiyonel Programlama 

Java programlama dilinin gelişim tarihine baktığımızda bazı Java versiyonlarının ve özelliklerinin diğerlerinden öne çıktığını farkedebiliriz. Bunların en başında hiç şüphesiz Java 8 versiyonu ve Stream API özelliği gelmektedir. Stream API bir nevi Java programlama dilini fonksiyonel programlama paradigmasına açan bir kapı görevi görmektedir. Bu güzel etkinlikte fonksiyonel progralmama paradigmasından ve bunu Java dilinde nasıl gerçekleştireleceğinden bahsedeceğiz.

Konuşmacı

Rahman USTA

Java Champion, Java Trainer and Author. JCP Expert, Istanbul JUG lead and Adopt a JSR member. Duke's Choice Award 15/17. Senior Software Developer @Luxoft 

Kodedu.com bünyesinde eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sürdüren Rahman Usta, 2012 yılında yayına çıkan popüler Java Mimarisiyle Kurumsal Çözümler ve 2014 yılında yayınlanan Java 8 Ebook kitaplarının yazarıdır. Açık kaynak dünyasına katkı veren yazar, geliştirdiği AsciidocFX projesiyle Duke's Choice Award 2015 ödülünü kazanmıştır. Rahman ayrıca, Istanbul JUG'un ve Java standartlarını geliştiren JCP (Java Community Process)'in bir üyesidir. 2018 yılında Java Şampiyonu olarak seçilmiştir. 

* İstanbul Java User Group: https://istanbul-jug.org

Thursday, October 22, 2020
17:00 - 18:30
Africa/Abidjan
Online